La doar 21 de ani Iga Swiatek a câștigat cel de-al doilea trofeu de mare șlem al carierei,  Roland Garros. Poloneza a învins-o în finala de la Paris pe americanca Gori Gauff, scor 6-1, 6-2.

Swiatek a controlat fără emoții întreg meciul din punct de vedere tactic, s-a simțit confortabil, iar adversara sa de doar 18 ani Gori Gauff nu a opus rezistență.

Imediat după încheierea celor 68 de minute ale partidei, Iga Swiatek a sprintat în tribune, înspre loja sa, pentru a se îmbrățișa cu fiecare membru al echipei sale. În drumul spre întoarcerea pe teren, Iga Swiatek l-a zărit pe faimosul atacant al clubului de fotbal Bayern Munchen, Robert Lewandowski. Acesta a oprit-o și a felicitat-o, cei doi îmbrățișându-se și producând o imagine de neuitat pentru fanii sportului din Polonia.

Ultimul act al turneului feminin al turneului de mare Grand Slam de la Paris a confirmat scenariul așteptat de toată lumea, că Iga Swiatek râmâne, a fi numărul unu în sportul alb feminin.  A ajuns la 35 de victorii consecutive în circuit, egalând performanța Serenei Williams, cea mai lungă serie din acest secol. Turneul de la Roland Garros este al 6-lea consecutiv cucerit de poloneză, după:  Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma.

În același timp, calificarea americancei Cori Gauff (18 ani, 23 WTA) - proaspătă absolventă a liceului - a surprins, întrucât Gauff nu a pierdut niciun set în cele 6 meciuri câștigate în această ediție la Paris.

Iga Swiatek a mai cucerit Roland Garros în 2020.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE