www.interactiv.roGuvernul R. Moldova va susţine în limitele mijloacelor financiare prevăzute în bugetul de stat, realizarea hotărârii privind continuarea căutării militarilor dispăruţi fără veste în perioada războiului din Afganistan în anii 1979-1989.
O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 29 ianuarie, în şedinţa cabinetului de miniştri, care a aprobat hotărârea Consiliului şefilor de guverne al Comunităţii Statelor Independente (CSI) privind continuarea căutării militarilor dispăruţi fără veste în perioada războiului rece din Afganistan în anii 1979-1989.
Documentul adoptat de Consiliul şefilor de guverne al CSI la 22 mai 2009 în Astana, mai prevede căutarea locurilor înmormântărilor, exhumării, identificarea osemintelor şi reînmormântarea militarilor dispăruţi fără veste în Patrie.
Potrivit Ministerului Apărării, circa 270 de persoane din statele-membre CSI au dispărut fără veste în perioada războiului din Afganistan în anii 1979-1989. Din categoria persoanelor dispărute în perioada de referinţă fac parte actualmente şi patru militari care provin din R. Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE