Pentru obținerea obiectivelor vor fi luate un șir de măsuri, printre acestea: intensificarea procesului de acordare a creditelor în cadrul Programului Național de abilitare Economică a Tinerilor; dezvoltarea și promovarea programelor de instruire antreprenorială și promovarea proiectelor, apluicarea cărora contribuie la crearea noilor locuri de muncă.
Vor fi organizate traininguri de instruire și formare a abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor, precum și angajarea lor în câmpul muncii, promovarea activității de voluntariat, promovarea proiectului de lege cu privire la profesiile muncitorești și elaborarea conceptului privind parteneriatul social public-privat în sistemul vocațional-tehnic.
Se preconizează că aproximativ 7200 de persoane care nu au un loc de muncă și care sunt înregistrate la agențiile pentru ocuparea forței de muncă vor beneficia de ajutor de șomaj.
De asemenea, se preconizează crearea registrului de evidență a oamenilor de creație – liberi profesioniști în vederea încadrării acestora în realizarea unor proiecte din domeniu, cu suportul Ministerului Culturii și a uniunilor de creație.