Domeniul agriculturii este paralizat şi nesubvenţionat de guvernarea comunistă. Această declaraţie a făst făcută joi, 9 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă de Anatol Arhire, vicepreşedintele raionului Ungheni, candidat electoral al Partidului Liberal.
“Populaţia consumă produse alimentare importate, e vorba de produse esenţiale, cu o frecvenţă înaltă de consum, care nu sunt de cea mai bună calitate – cartofi, morcov, muştar, maioneză – acestea ar putea fi cultivate sau produse şi în Moldova, asigurând consumatorul cu produse de calitate şi agenţii economici cu profit”, a mai spus Arhire.
Potrivit lui Vadim Cojocaru, dr. în economie, candidat electoral PL, guvernarea comunistă dacă şi are realizări în agricultură, acestea se rezumă la faptul că populaţia consumă mai mulţi cartofi, zahăr şi o serie de produse necalitative. “Mai mult decât atât, lipsa de bani face ca populaţia să nu se alimenteze corect, să prefere produse ieftine, care nu oferă siguranţă alimentară şi să se îmbolnăvească, statul nefiind în stare să garanteze controlul asupra calităţii şi accesibilităţii mărfurilor”, a mai spus Cojocaru.
În acelaşi timp, viceministrul economiei Iurie Munteanu a respins acuzaţiile aduse de PL la adresa guvernării comuniste. “Toate declaraţiile acestor liberali nu sunt altceva decât o minciună. Trebuie să urmărească rapoartele de executare de casă a Bugetului public naţional, care sunt accesibile pe internet. Vorbim despre nişte declaraţii iresponsabile, de dragul declaraţiilor”, a menţionat Iurie Muntean.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE