Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacurile teroriste de astăzi din capitala Belgiei, Bruxelles. Cel puțin asta scrie presa străină, cu referire la un comunicat al Agenției Amaq News, apropiată grupării teroriste, comunică Politik.md.
Anterior, potrivit Realitatea.md, susţinătorii ISIS au salutat, pe reţelele de socializare actele teroriste. „Statul vă va obliga să vă reevaluaţi calea de o mie de ori înainte să aveţi curajul de a ucide din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care să îi apere”, a scris un susţinător al grupării pe Twitter.
Statul Islamic a spus că Belgia a devenit ținta lor deoarece „este membru al coaliției internaționale care luptă împotriva islamiștilor”.
Amintim că ieri, 22 martie, două explozii au avut loc pe aeroportul de la Bruxelles în urma cărora ar fi decedat cel puţin 34 de persoane, iar alte zeci au fost rănite. La mai puțin de oră, o nouă explozie a zguduit orașul, de această dată având loc o stație de metrou, fiind urmată de alte explozii la alte două stații de metrou.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE