Potrivit organelor de drept, cei trei acţionau pe teritoriul municipiului Chişinău, având ca activitate de bază cultivarea, colectarea, păstrarea şi comercializarea substanţelor narcotice (marijuana) în proporţii deosebit de mari.
 
Grupul infracţional era condus de un locuitor al comunei Cruzeşti, municipiul Chişinău, în vârstă de 43 de ani. Din reţea mai făceau parte doi consăteni ai acestuia, în vârstă de 41 şi respectiv 47 de ani.
 
Astfel, în urma unei percheziţii efectuate la domiciliul conducătorului grupării, au fost depistate: seminţe de cânepă, 3 pacheţele cu masă vegetală, fărâmiţată, de culoare verde, asemănătoare cu substanţă narcotică – marijuana, cu masa de circa 20 grame (în cazul în care acesţia ar fi reuşit să-şi comercializeze producţia, ar fi putut obţine un venit ilicit în valoare de 1.000 lei); 3 pacheţele cu masă solidă în formă de pietre, de culoare cafenie, asemănătoare cu substanţă narcotică haşiş, cu masa de circa 10 grame ; un pistol de marca „Makarov”, cu amortizor, un încărcător cu 5 cartuşe de calibrul 9 mm , 5 cartuşe de calibrul 5.45 mm (pentru mitraliera AK-47); o grenadă antitanc de model „RKG-3EM”, o puşcă de calibrul 5.6 mm în formă dezasamblată; un binoclu; 2 măşti antigaz şi alte obiecte inuterzise.
 
De asemenea, în faţa domiciliului pe terenul aferent au fost depistate 40 plante de cânepă. În urma prelucrării acestor plante putea fi obţinută substanţă narcotică – marijuana, cu masa de circa 12 kg , iar în cazul desfacerii pe piaţa tenebră, bănuiţii ar fi putut obţine un venit ilicit de peste 300.000 lei.
 
Totodată, s-a stabilit că doi membri ai grupului sunt consumatori de „haşiş”.
 
În prezent, sunt întreprinse măsuri active pentru stabilirea circumstanţelor cauzei, acumulării probelor şi a eventualilor complici. Dacă vor fi gasiţi vinovaţi, suspecţii riscă de la 5 la 10 ani puşcarie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE