De asemenea, Mihai Ghimpu îl acuză, potrivit sursei citate, pe Vlad Filat de manipulare a opiniei publice şi a Curţii Constituţionale.
În context, Ghimpu spune că ”nu eforturile PL şi PDM de a menține Alianţa sunt imorale”, ci „declarațiile și acțiunile lui Filat de a distruge Alianța„.
”Este o aberație să afirmi că PL şi PDM vrea să modifice Constituţia şi să aleagă şeful statului prin acţiuni imorale. Potrivit art. 90 din Constituţie, în termen de 2 luni din momentul în care funcţia de preşedinte devine vacantă, se organizează, în conformitate cu legea, alegeri pentru un nou preşedinte, iar în cazul nostru au trecut deja doi ani de atunci”, a declarat Ghimpu pentru timpul.md, accetuând că “potrivit art. 78, procedura de alegere a preşedintelui R. Moldova este stabilită prin lege organică”.
De menționat că ieri, premierul Vlad Filat a declarat în cadrul unui interviu pentru Infotag.md că ”Constituția nu poate fi modificată printr-o lege inferioară, cum este o lege organică, deoarece se creează un precedent foarte periculos pentru R.Moldova. Iată de ce demersul Alianței de interese PDM-PL de modificare a Constituției prin lege simplă este un act împotriva cetățenilor R. Moldova”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE