Soția fostului președinte Igor Dodon, Galina Dodon, a fost astăzi la Procuratura Anticorupție, pentru a fi pusă sub învinuire în dosarul penal deschis împotriva lui Igor Dodon, aflat deja în arest la domiciliul. 

După ce a fost audiată de către procurori, Galina Dodon a oferit declarații pentru presă:

„Am fost pusă sub învinuire ca complice la îmbogățirea ilicită. Este un dosar politic, care are scop să-mi defăimeze soțul. Se poartă cu noi în cel mai josnic mod. Au făcut percheziții la părinții noștri, i-au intimidat, au căutat până și în veceul din curtea casei. Risc să presupun că următorul va fi copilul nostru care se întoarce acasă în vacanță. Degrabă o să-i pună interdicție ca să-și facă studiile în Rusia. Îmi țin fratele în închisoare… Pentru ce? Pentru faptul că a făcut bani în Rusia, și a venit în satul de baștină, la Molovata unde a deschis o afacere. A angajat oameni, a plătit bani la stat”, a declarat Galina Dodon.

Galina Dodon a primit interdicția de a părăsi țara, timp de două luni de zile.

Amintim că, pe 24 mai, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și de îmbogățire ilicită.

Igor Dodon se află în arest la domiciliu pe 30 de zile. Termenul expiră la sfârșitul săptămânii viitoare, 26 iunie, dar procurorii vor solicita probabil o prelungire, după cum a declarat, Petru Iarmaliuc, unul din procurorii de caz.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE