Franța se confruntă cu începutul celui de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus, a declarat ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, transmite digi24.ro, cu referire la Reuters.


 
 
 
 
 

În timpul unui interviu acordat televiziunii TF1, ministrul francez a confirmat că țara sa se află acum la începutul celui de-al cincilea val al pandemiei, la fel ca „mai multe alte țări vecine”, adăugând că circulația virusului se accelerează.

„Mai multe țări vecine se află deja într-un al cincilea val al epidemiei de Covid, ceea ce trăim în Franța arată clar ca începutul celui de-al cincilea val”, a transmis Veran.

Declarația a venit în a doua zi consecutiv au fost înregistrate peste 10 000 de cazuri de infectare cu Covid-19.

În aceste condiții, autoritățile au anunțat noi măsuri pentru creșterea ratei de vaccinare. Începând din decembrie, a treia doză a vaccinului anti-Covid devine obligatorie pentru persoanele de 65 de ani și peste, pentru păstrarea certificatului verde, a anunțat marți președintele Emmanuel Macron.

Franța va extinde campania de vaccinare cu doza booster împotriva Covid-19 la persoanele de 50 de ani și peste, începând din luna decembrie.

Macron le-a transmis celor care nu s-au vaccinat încă: „Vaccinați-vă. Vaccinați-vă ca să vă protejați. Vaccinați-vă ca să trăți normal”.

 

 

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE