Fostul deputat, și secretar de stat în cadrul Cancelariei guvernului, responsabil de monitorizarea politicilor de integrare europeană, Adrian Băluțel, a fost numit șef al Cabinetului prezidențial.

Băluțel, se declară onorat de această numire și spune că aceasta reprezintă o mare responsabilitate, dar și provocare.

„Sunt onorat de numirea în funcția de Șef de Cabinet al Președintei Republicii Moldova. Este o provocare și o mare responsabilitate. Sunt convins că, alături de colegii de la Președinție vom depune toate eforturile pentru bunăstarea Republicii Moldova și a oamenilor săi. Rămân într-o colaborare strânsă cu colegii din Guvern și Parlament. Sunt deschis pentru dialog și cooperare cu toți partenerii, APL, societatea civilă, mass-media și fiecare cetățean pentru a realiza obiectivele doamnei Președinta Maia Sandu”, a scris Adrian Băluțel.

El are 29 de ani, are studii peste hotare și a mai deținut și funcția de șef al Cabinetului Premierului Natalia Gavrilița.

Totodată, din data de 1 septembrie, Stanislav Secrieru va fi consilier în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Stanislav Secrieru este analist superior la Institutul Uniunii Europene pentru Studii de Securitate. Interesele sale de cercetare se concentrează pe relatiile UE-Rusia, politica externă și de securitate a Rusiei în regiunea post-sovietică, conflictele prelungite și relatiile UE cu statele Parteneriatului Estic (PaE).

Anterior, în perioada dintre anii 2014-2016, Stanislav Secrieru a fost analist principal la Institutul Polonez de Afaceri Internationale.

Timp de un an, în perioada 2016-2017, a exercitat funcția de analist politic la Institutul pentru Politici European al Fundației pentru Societate Deschisă din Bruxelles.

De asemenea, Președintele a acceptat demisia consilierei în domeniul justiției, Veronica Bradăuțanu, din data de 14 august.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE