„L-am informat pe ÎPS Mitropolitul Vladimir că în urma apelului pe care l-am făcut, mai mulți creștini cu posibilități și-au unit eforturile pentru a aduce și în acest an în țara noastră Focul Haric. Am mulțumit conducerii Mitropoliei pentru înțelegerea și grija pe care o manifestă pentru cetățenii noștri și le mulțumesc tuturor celor care își oferă sprijinul pentru ca serviciile religioase și Focul Haric să poată ajunge în casele tuturor moldovenilor”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, inițial, Mitropolia Moldovei a declarat că, din cauza stării de urgenţă instituită împotriva răspândirii coronavirusului, nicio delegaţie de la Chişinău nu va merge în ajun de Paşte la Ierusalim, pentru a lua lumină sfântă.

Deși Focul Haric va fi adus, acesta nu va putea ajunge în casele creștinilor, întrucât slujbele religioase din noaptea Paștelui se vor desfășura fără enoriași - vor fi transmise doar în direct de televiziunea și radioul public de stat, cu posibilitatea de a face acest lucru și mass media particulară. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE