Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit, miercuri, cu încă 20 de zile măsura de arest la domiciliu în privința vicepreședintei partidului politic ȘOR, Marina Tauber. Aceasta a declarat, la ieșirea din instanță, unde o așteptau câteva zeci de susținători, că prin această decizie s-ar dori îndepărtarea ei de la organizarea protestelor antiguvernamentale.

Aceasta a mai amenințat că guvernarea va „răspunde penal pentru fiecare lacrimă pe care ea și apropiații săi a vărsat-o”.

Amintim că, deputata Partidului ȘOR este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”.

Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul nr.13 la 14 septembrie, după 2 luni de arest. La 18 octombrie, Judecătoria Chişinău a eliberat-o și din arest la domiciliu şi a plasat-o sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi localitatea şi de a comunica cu persoanele care au tangenţă cu infracţiunea care i se incriminează.

Pe 29 octombrie, aceasta a fost plasată în arest la domiciliu de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Marina Tauber pledează nevinovată.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE