PLDM va veni cu un demers care va conține solicitarea, pe interior de la Guvernul Republicii Moldova, dar și pe exterior de la donatori, ca să facă un raport amplu a tot ce înseamnă resurse alocate pentru cetățenii RM în perioada de aflare la guvernare a PAS-ului și cum au fost acești bani cheltuiți, spune liderul formațiunii, Vlad Filat.

„Câți bani au fost alocați pentru reforma Justiției și cine a participat la această reformă, utilizând bani europeni?  Care sunt acele ONG-uri, care au implementat reforma respectivă? Câți bani alocați de europeni s-au regăsit în instituțiile media? Tot prin ONG. Acești bani au venit pentru ca cetățenii să fie informați corect, nu pentru  ca nouă să ni se spună că Maia Sandu  este sfântă, iar PAS e perfect", a spus Filat.

Anterior, și partidul PDCM condus de fostu premier Ion Chicu a sugerat Curții de Conturi a Uniunii Europene să auditeze utilizarea banilor publici europeni pentru așa -zisa reformă a justiției, „transformată de PAS într-o banală spălare de bani.

„ Acești bani nu numai că au fost însușiți de prietenii lui Mazeikis de la Chișinău, dar cu ajutorul lor s-a blocat aproape definitiv sistemul juridic al țării. Suntem convinși, că plătitorii de taxe și impozite din Uniunea Europeană nu ar fi de acord cu o asemenea utilizare a banilor lor”, menționa Ion Chicu.

Potrivit oficialilor europeni, din 2021 până acum Moldova a beneficiat, deja, de aproape un miliard de Euro din partea UE

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE