Astăzi, 1 decembrie, România își sărbătorește Ziua Națională. Cu această ocazie, prim-ministrul Vlad Filat a adresat un mesaj de felicitare omologului său român, Emil Boc, în care urează poporului român sărbătoare fericită, pace şi prosperitate.
“Ideea de unitate pe care o consacră, în mod simbolic, Ziua Naţională a României este, fără îndoială, un reper valoros pentru sistemul de relaţii care urmăresc edificarea unei Europe prospere şi unite.
Din această perspectivă, apreciem solidaritatea şi sprijinul României, inclusiv în calitatea sa de membru al Uniunii Europene, pentru eforturile Republicii Moldova de integrare europeană. Dinamismul înregistrat, în ultimul timp, în relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană reprezintă o evoluţie la care a contribuit de o manieră notabilă şi România.
Constat cu satisfacţie, şi cu acest prilej, că relaţiile dintre Republica Moldova şi România, prin acţiunile noastre comune, şi-au redobîndit sensul şi consistenţa lor firească. Relansarea unui dialog bilateral multidimensional şi iniţierea unor proiecte noi de interes reciproc, fundamentează parteneriatul european dintre ţările noastre, al cărui efecte încep să fie resimţite pozitiv şi în mod concret de cetăţeni.
Îmi exprim convingerea că dinamica pozitivă a raporturilor bilaterale, bazate pe ataşamentul nostru comun faţă de idealurile libertăţii şi democraţiei, ne vor ancora ferm în sistemul de valori europene şi vor facilita parcursul european al Republicii Moldova.
În speranţa continuării colaborării noastre fructuoase, Vă rog, Excelenţă, să acceptaţi asigurările deosebitei mele consideraţii”, se mai spune în mesaj.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE