Reglementarea activităţii agenţilor economici și formarea preţurilor la produsele petroliere. În acest sens, prim-ministrul Vlad Filat a avut marți, 9 august, o întrevedere cu reprezentanţii companiilor petroliere ce activează în Republica Moldova.
Reprezentanţii companiilor petroliere au salutat dialogul permanent pe care-l au cu Executivul, precizând că acesta dă rezultate concrete. Ca exemplu, a fost invocată înlăturarea unor impedimente care existau anterior în ceea ce priveşte construcţia staţiilor PECO.
În context, Vlad Filat s-a pronunţat pentru o metodologie clară de formare a preţurilor la produsele petroliere, la elaborarea căreia ar fi consultată opinia operatorilor de pe piaţa petrolieră. Prim-ministrul a spus că preţurile trebuie permanent să fie justificate de situaţia concretă în care sunt formate.
De asemenea, Filat a solicitat companiilor petroliere să delege un reprezentant în Consiliul Economic care va fi format pe lîngă Prim-ministru. Premierul a precizat că în acest Consiliu se vor regăsi reprezentanţii tuturor sectoarelor economice, ceea ce va ajuta la o cunoaştere mai bună a problemelor şi la rezolvarea lor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE