Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Alexei Roibu, fondatorul ICS "Global Business Consultanta" SRL, Petru Jitaru se află în arest la domiciliu, iar primul ministru a subliniat că va solicita autorităților române să intervină pentru a urgenta procedura.
Vlad Filat a atenționat că este necesar de a reglementa mai bine acest gen de activitate, cu oferirea garanţiilor de către companii, pentru a preveni astfel de cazuri în viitor.
„Trebuie de reglementat acest domeniu de activitate, pentru că nu este firesc ca o firma care are un birou şi două calculatoare să poată lua de la oameni milioane de lei fără să ofere garanţii", a spus Prim-ministrul.
Totodată, s-a accentuat necesitatea ca tinerii să fie mai bine informaţi despre modul de activitate al companiilor de acest gen şi riscurile care pot apărea.
De menționat, că cei 200 de tineri au semnat contracte cu ICS "Global Business Consultanta" SRL pentru angajarea la muncă în Canada, dar proprietarul companiei a vândut afacerea unui cetăţean român, care, la rîndul său, a înstrăinat-o. Compania este invinuită de faptul că nu şi-a onorat obligaţiile față de tineri. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE