Asociația „Forța Fermierilor” continuă organizarea unui protest astăzi 8 iunie, cu riscul blocării vămilor Leușeni și Sculeni, dar și a drumurilor naționale Hâncești-Leova, Orhei-Rezina și Bălți-Chișinău.

„Vă informăm că protestul nostru va continua parțial în teritoriu. Este posibil că vor fi blocate vamele Leușeni și Sculeni, drumuri naționale Hâncești – Leova, Orhei-Rezina și Bălți – Chișinău. Totodată o parte din fermierii protestatari se vor retrage pentru finalizarea lucrărilor agricole de erbicidare”, se arată în mesajul celor de la „Forța Fermierilor”.

Pe de altă parte, președintele Maia Sandu a venir cu o replică referitor la protestul fermierilor și problemele acestora. Șeful statului spune că înțelege că fermierii au anumite probleme, dar în același timp nu pot să închidă țara pentru Ucraina.

„Înțeleg că fermierii au anumite probleme și înțeleg și contextul, în același timp noi nu putem să închidem țara pentru Ucraina, pentru că repet, Ucraina ne apără și noi suntem obligați să facem ce putem. Înțeleg că Guvernul a venit cu anumite soluții, o să discute, o să protesteze și sper să se găsească niște soluții. Să se găsească soluții acceptabile pentru ambele părți”, a declarat Maia Sandu la Vocea Basarabiei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE