Dragi locuitori ai oraşului Chişinău!
Astăzi sărbătorim împreună Hramul Chişinăului. Au trecut 563 ani de la prima atestare documentară a oraşului nostru, care odată cu trecerea anilor, se maturizează, se dezvoltă şi tinde continuu spre statul de capitală europeană. Chişinăul este un oraş modern, ce merită să se încadreze în ordinea firească a lucrurilor din spaţiul european şi să fie în corelare deplină cu economia, industria şi cultura ţărilor înalt dezvoltate.
În calitate de primar, am promovat şi voi promova în continuare reformele necesare pentru desprinderea municipiului Chişinău de modul de administrare de tip sovietic şi pentru punerea în aplicare a unuia modern, de tip european, bazat pe lege, competenţă, calitate şi transparenţă. În perioada următoare vor fi propuse reforme esenţiale, în vederea atingerii unor standarde europene.
Cu prilejul Hramului oraşului nostru, îmi exprim recunoştinţa pentru solidaritatea şi susţinerea Dumneavoastră, pentru ceea ce am reuşit să facem împreună în menţinerea cursului de dezvoltare democratică a Republicii Moldova, pentru opţiunea fermă în favoarea libertăţii şi a viitorului nostru european. Vă mulţumesc tuturor pentru implicare şi participare dezinteresată la edificarea în continuare a Chişinăului. Vă îndemn să fim împreună, să muncim umăr la umăr, pentru a avea în viitor creştere economică pe măsură să ne asigure o viaţă mai bogată, din punct de vedere material şi cultural, stabilitate socială, înţelegere interetnică. Toate acestea, ne vor aduce cu cinste şi demnitate în familia europeană.
Cu aceeaşi preţuire,
Dorin Chirtoacă,
Primar general al municipiului Chişinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE