Sărbătoarea națională „Ziua Vinului” din acest an va avea un format nou. Asta pentru că fiecare vinărie va serba separat. Anunțul a fost făcut public de către ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula.
„Toate companile vor organiza un program de sărbatoare, unde vor putea asigura potenţialii turişti cu vizite, degustaţii. Avem mai multe vinării cu infrastructură necesară, aceștia se vor întâlni cu reprezentanții Federației de Promovare a Turismului. Mai avem două săptămâni, timp suficient să organizăm sărbătoarea la nivel înalt”, a declarat ministrul. El a adăugat că la aeroport și hoteluri, precum și în alte locuri din municipiul Chișinău, turiștii vor fi informați despre aceste evenimente care vor avea loc pe parcursul sărbătorii.
Vinificatorii din Moldova, convocaţi recent într-o şedinţă au decis să nu organizeze în acest an „Ziua Vinului”, preconizată pentru 3-4 octombrie, din cauza protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Decizia a fost luată pentru a preveni apariția unor incidente.
Federaţia de Promovare a Turismului din Moldova a difuzat ieri un comunicat în care s-a arătat îngrijorată de hotărârea vinificatorilor şi a menţionat că o astfel de hotărâre ar putea avea consecinţe negative atât pentru agenţiile de turism şi unităţile de cazare din ţară care vor avea pierderi mari la acest capitol, cât şi pentru imaginea Republicii Moldova pe plan naţional şi internaţional.
De „Ziua Vinului”, la Chişinău sunt aşteptaţi circa 15 mii de turişti străini şi 100 mii de vizitatori din toată ţara.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE