Institutul Național al JustițieiJudecătorii și procurorii din Republica Moldova își vor putea învăța la distanță profesia. Programul este unul pilot, cursul fiind accesibil online doar pentru participanți, începând cu 16 octombrie curent, comunică Politik.md.
La finele studiului, participanţii vor cunoaşte principiile esenţiale ale CEDO şi ale protocoalelor aferente, vor înţelege modul de implementare a Convenţiei la nivel naţional, se vor familiariza cu felul general de funcţionare a Curţii de la Strasbourg şi a jurisprudenţei acesteia, se vor putea adresa direct la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 
Lansarea cursului „Introducere în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, destinat judecătorilor şi procurorilor din Republica Moldova, a avut loc astăzi. Amintim că Programul HELP asistă statele membre ale Consiliului Europei în implementarea Convenţiei europene la nivel naţional prin consolidarea capacităţii judecătorilor, procurorilor şi avocaţilor din aceste ţări de a aplica Convenţia europeană în exercitarea atribuţiilor lor profesionale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE