Cel puţin o părere în acest sens are dr. Ilie Bricicaru, directorul centrului de cercetare Observatorul de Siguranță a Infrastructurii Rutiere (OSIR) din cadrul Universităţii Tehnice din Moldova, care a comentat decizia autorităţilor după ce i-am solicitat o reacţie.

Potrivit expertului în infrastructură, semafoare vor apărea pe această stradă aproape în fiecare intersecţie din tronsonul cuprins între străzile Sciusev şi Ciuflea, în timp ce obiectivele existente în prezent vor fi schimbate cu unele noi. Decizia autorităţilor poartă un caracter subit, neașteptat pentru mulţi.

„Ideea este că în lumea normală, pe asemenea străzi, se scot semafoarele, fiindcă circulația poate fi făcută mai mobilă și ecologică prin măsuri de calmare a traficului și reducere a vitezei. În Moldova din păcate lucrurile trebuie să fie (făcute) pe dos. Atâta timp cât ei nu cunosc și nu înțeleg ce înseamnă ierarhizare a rețelei rutiere (tranzit, distribuție, acces local), vor face asemenea prostii”, a comentat Ilie Bricicaru.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE