Ex-şeful Gării feroviare Chişinău a Î.S. „CFM” este suspectat că ar deţine ilegal un apartament. În urma investigaţiilor, oamenii legii au stabilit, că în perioada anilor 2006–2007, administraţia Gării feroviare a repartizat apartamente pe str. Plaiului din capitală.
Despre acest proces, însă, nu au fost înştiinţate persoanele angajate la întreprindere, care au fost înscrise în lista de repartizare a apartamentelor, aflându-se în aşteptarea rândului său.
Cercetările de specialitate ale poliţiştilor au constatat că angajaţii corpului administrativ al Gării feroviare şi a Comitetului sindical, din interese personale, au falsificat un şir de documente şi anume: procesul-verbal al şedinţei comisiei de profil, ordinul de repartiţie a spaţiilor locative, contractul de vânzare–cumpărare a apartamentului, precum şi alte documente, privind acordarea unui spaţiu locativ din municipiul Chişinău, unui angajat al ÎS „CFM”, în vârstă de 56 de ani, invalid de gradul 1.
La 24 iunie 2006, prin decizia comisiei Gării feroviare, inginerului - mecanic i-a fost repartizat spaţiu locativ. În luna noiembrie a anului 2007, în baza unei procuri false perfectate pe numele caseriţei superioare a Gării feroviare Chişinău a ÎS „CFM”, apartamentul în cauză a fost primit de la Consiliul municipal Chişinău. Imediat, locuinţa a fost înregistrată în OCT Chişinău, fiind eliberat extras din registrul bunurilor imobile şi certificat de evaluare, iar la 12 ianuarie 2007, în baza unei procuri false, a fost vândut ex-şefului Gării feroviare Chişinău a ÎS „CFM”, la preţul estimat de OCT Chişinău.
Astfel, funcţionara a devenit ilegal proprietară a apartamentului menţionat, drepturile victimei fiind lezate. De menţionat, că pe parcursul a circa doi ani de zile, invalidul de gradul 1, cu picioarele amputate, şi orb de un ochi, a fost adus la serviciu de funcţionară, cu automobilul său de serviciu, zi de zi, iar după perfectarea actelor necesare pentru a deveni proprietara apartamentului repartizat, timp de două zile, bărbatul a fost eliberat din funcţie.
În prezent, forţele de ordine au iniţiat o cauză penală în baza art. 361 alin. 2 „Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false” şi art. 327 alin. 2 lit. „b” „Abuzul de putere sau abuzul de serviciu, săvârşit de o persoană cu înaltă funcţie de răspundere”.
Asupra apartamentului a fost aplicat sechestru, iar celor 3 suspecţi le-a fost înaintată învinuirea.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE