Alexandra Camenșcik în căutarea performanțeiSchioarele Alexandra Camenșcic și Dumitrița Ciobanu au încheiat anul sportiv 2012 pe pistele de biatlon din Italia, unde au concurat în cadrul etapei a 3-a a Cupei IBU.
La cursele desfășurate în stațiunea Ridhaun-Val Ridanna au participat aproape 200 de sportivi în probele feminină și masculină, iar Republica Moldova a fost prezentă doar cu două fete.
Camenșcic și Ciobanu au avut o prestație slabă și au ocupat locurile 74, respectiv 77, ultima fiind pe ultimul loc printre sportivele care au ajuns la linia de finiș. Chiar dacă a consemnat un timp mai modest decât conaționala noastră, Dumitrița Ciobanu a fost mai abilă la punctele de trageri – obținând 6 puncte, în timp ce Camenșcic a ratat toate țintele.
Învingătoare a etapei ”italiene” a devenit Marte Olsbu, urmată de Ane Skrove Nossum (ambele din Norvegia) și poloneza Paulina Bobak.
În clasamentul general IBU, 2012-2013, Dumitrița Ciobanu se situează pe locul 127, iar Alexandra Camenșcic este pe 133 din 151 de schiori.
Etapa a patra a competiției va avea loc la 3-6 ianuarie 2013, în Oberhof (Germania).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE