Prima intervenție chirurgicală a lui Eugen Sclearov, tânărul care a fost desfigurat în urma unui accident rutier, a fost efectuată la mijlocul săptămânii trecute la o clinică privată din or. Wuerzburg, Germania.
”Prima intervenție chirurgicală a lui Eugen a durat 3 ore și jumătate” a declarat pentru Politik, Ina Sclearov, sora lui Eugen. A fost operat de șeful secției oro-maxilo-faciale Prof. Dr. Kübler și un grup de medici. ”S-a efectuat repoziția și corecția fracturei mandibulei, cu corecția defectului osului mandibulei (barbei)” a spus Sclearov.
Eugen a suportat cu bine operația, parametrii de respirație nu au fost afectați, însă după operație a avut febra 39 grade. La moment rezultatele analizelor neagă prezența infecțiilor, care este un semn bun.
"Situația lui Eugen rămâne în continuare gravă, problema principală rămân a fi plămânii, care până în prezent nu sunt restabiliți deplin. Eugen se află și în prezent la aparatul de respirație artificială sub administrarea de medicamente sedative din secția de terapie intensivă din Wuerzburg", a spus Ina Sclearov.
Operația ulterioară este preconizată pentru această săptămână în care se va efectua corecția complexului zigomatic și a ochiului stâng.
Donațiile depuse în contul bancar a lui Eugen Sclearov au ajuns la 25 mii de Euro.
Persoana care i-a ajutat, a transferat în contul clinicii din Germania 80.000 de Euro pentru a putea fi transportat de urgență Eugen acolo. Această sumă a fost calculată de clinică pentru 60 zile de aflare în spital și primele două operații maxilo-faciale, excluzând operațiile de reconstrucție a maxilarului și operațiile plastice. Aceste operații vor fi efectuate peste 3-4 luni, pentru a exclude complicațiile infecțioase și starea plămânilor să permită operații îndelungate de 10-12 ore.
Costul operațiilor următoare vor fi estimate spre sfârșitul termenului de spitalizare, adică aproximativ peste o lună.
Amintim că Eugen Sclearov este un tânăr de 18 ani care a suferit un grav accident rutier din cauza șoferului unui taxi care a adormit la volan în dimineața zilei de duminică, 26 aprilie. În urma accidentului tânărul a rămas fără partea inferioară a feței și a pierdut câteva funcții vitale. Precum și multimple desfigurări faciale care prezintă un pericol de viață atât pentru situația actuală cât și pentru viitorul lui cum este vorbirea, înghițirea și alte funcții vitale.
Orice donație poate fi depusă în următorul cont bancar:
MDL 22 33 10 33 0 99

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE