Președintele Maia Sandu n-a luat încă o decizie cu privire la posibilitatea de a candida pentru un nou mandat de șef al statului, dar a fost întrebată dacă popularitatea ei destul de mare în străinătate este mare și în interiorul țării.

Întrebată la TV8  dacă nu-şi face griji că, la fel ca primul președinte al URSS, Mihail Gorbaciov, este foarte populară în străinătate, dar riscă să-și piardă încrederea în interiorul țării, Sandu a spus că „ceea ce fac eu în politica externă este în beneficiul poporului, în beneficiul cetățenilor noștri. Suntem ajutaţi, respectaţi și asta e bine. Avem nevoie de și mai mult ajutor pentru a ne asigura securitatea și dezvoltarea. Acest lucru necesită prieteni puternici. Fac totul pentru oameni, merg și prin sate, mă întâlnesc cu cetățenii, îi ascult”, a menționat Maia Sandu.

Întrebată dacă va candida pentru un nou mandat, întrucât au mai rămas 13 luni până la alegerile prezidențiale, Sandu a răspuns că n-a luat încă o decizie - nici măcar nu s-a decis pentru ea însăși.

„13 luni mai sunt. Mai este timp, mai trebuie de lucrat în acest mandat”, a mai spus președintele statului, notează infotag.md

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE