Elevii, studenții, masteranzii și doctoranzii care își fac studiile în țara noastră vor putea primi burse anuale din România. Anterior, bursele erau oferite doar acelor elevi și studenți moldoveni care își făceau studiile pe teritoriul României.
Asta datorită unui protocol, care urmează să fie semnat de către Ministerul Educației al Republicii Moldova și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România, informează Politik.md.
Cele două instituții  vor iniția negocieri privind semnarea Protocolului de colaborare pentru următorii trei ani. Această decizie a fost luată ieri, 30 martie, în cadrul ședinței de Guvern.
Protocolul prevede o continuitate a relațiilor de colaborare dintre părți, stabilirea unor norme juridice în domeniu, formarea continuă a cadrelor didactice și realizarea comună a proiectelor educaționale și științifice. 
În mod special, ministerele semnatare vor colabora în domeniul modernizării sistemelor educaționale naționale și vor organiza vizite de studii pentru dezvoltarea capacităților profesionale a cadrelor din domeniul învățământului. Totodată, un obiectiv esențial stabilit în act vizează sporirea prestației Republicii Moldova în domeniul științei și educației, dar și promovarea obiectivelor de integrare a țării noastre în Uniunea Europeană.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE