Învinuit de corupție și trădare de patrie, Igor Dodon ar putea fi lipsit de dreptul de a discuta cu jurnaliștii în perioada aflării în arest la domiciliu. Procurorii au venit deja cu o astfel de solicitare în instanța de judecată, iar o decizie urmează să fie luată astăzi, după ce în ședința de ieri s-a luat o pauză până azi.

Se întâmplă după ce fostul lider socialist a oferit deja două interviuri din arest la domiciliu, inclusiv pentru presa rusă.

Procurorii spun că, deși ar fi trebuit să fie informați despre faptul că Dodon ar urma să primească jurnaliști, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Noi am prezentat probe suplimentare, care confirmă necesitatea de a fi prelungită măsura preventivă. Însă așa cum scrie în lege, cu toate interdicțiile. Legea este egală pentru toți, nu selectiv”, a spus procurorul Petru Iarmaliuc.

De cealaltă parte, Igor Dodon crede că problema e că spune lucruri care „deranjează”.

„Încearcă să-mi interzică să discut presa și caută motive. Iată de ce au luat pauză. Îi deranjează foarte mult faptul că eu discut cu presa. Îi deranjează că Dodon își spune opinia față de fărădelegile care se pretrec în țară”, a comentat Dodon.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE