Vicepremierul pe probleme sociale, Gheorghe Brega, cere anchetă după ce două companii de telefonie mobilă au anunțat că vor să majoreze tarifele extra-pachet cu 50%, informează Politik.md.
În acest sens, demnitarul a sesizat Consiliul Concurenței și a cerut să fie investigat acest caz. „În ultima perioadă am asistat la majorarea în lanţ a preţurilor la produsele de primă necesitatea cum ar fi pâinea, medicamentele şi carburanţii. Nu întodeauna aceste scumpiri sunt generate de situaţia real de pe piaţă, urmărindu-se de fapt o înţelegere de cartel.
Potrivit unui copmunicat de presă, doi dintre cei mai importanţi operatori de telefonie mobilă, Orange Moldova şi Moldcell, au anunţat majorarea cu circa 50% a tarifelor pentru unele servicii de telefonie mobilă.
În acest context, am solicitat Consiliului Concurenţei investigarea minuţioasă a oportunităţii şi legalităţii majorării tarifelor prin prisma înţelegerii de cartel”, a scris Gheorghe Brega.
Amintim, că recent doi cei mai mari operatori de telefonie mobilă din R. Moldova au anunțat scumpiri de tarife. Astfel, începând cu luna martie, tariful extra abonament pentru apeluri ar urma să coste 1,5 lei/minut, față de 1 leu cât achităm în prezent.
Noile modificări se referă la apelurile în rețea și la cele naționale, cu excepţia apelurilor în Roaming sau spre numere cu tarif special, ori din regiunea transnistreană.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE