Fosta deputată din partea PL, Ana Guțu, va forma un nou partid, anunță Politik.md.  Acesta se va numi „Dreapta”, iar colegi îi vor fi adepții săi foști liberali, care ulterior au părăsit formațiunea și au creat Partidul Liberal Reformator, de unde la fel au plecat.  
Alături de ea, în cadrul formațiunii vor intra: fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța, fostul viceministru al Mediului, Dorin Dușceac, fostul ministru al Mediului, Gheorghe Șalaru, fostul deputat PL, Anatol Arhire, deținutul politic Ilie Ilașcu, dar și mulți alții.
Deocamdată aceștia au format doar grupul de inițiativă de creare a partidului și au adoptat o rezoluție. În act se menționează că noua formațiune va opta pentru reunificarea celor două state românești – Republica Moldova și România, pentru soluționarea crizei din R. Moldova, pentru stimularea antreprenoriatului mic și mijlociu, dar și altele.
„Constatând mari carențe în modul de funcționare a partidelor politice din Republica Moldova și aspirând la perfecționarea democrației, pluripartitismului, pluralismului de opinii, în vederea privilegierii interesului public în numele binelui comun prin meritocrație și profesionalism,
Decidem formarea unui nou partid politic cu denumirea ”DREAPTA”, care își propune realizarea reîntregirii națiunii românești prin reunificarea juridico-politică, economică, militară, diplomatică și socială a Republicii Moldova cu România. Militând pentru reunificarea Republicii Moldova cu România, DREAPTA va asigura transformarea la față a societății din Republicii Moldova prin îmbunătățirea vieții tuturor cetățenilor săi fără nicio discriminare”, se menționează în rezoluție.
În același timp, ei lansează un apel de coagulare a tuturor partidelor și mișcărilor sociale de pe eșichierul de dreapta al Republicii Moldova.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE