Partidul Politic „Bugeacul Nostru” o formațiune regională din Găgăuzia și -a schimbat denumirea în cadrul unui congres în Partidul Politic „Viitorul Moldovei”. Conducerea formațiunii a fost preluată de fostul premier Vasile Tarlev

Vasile Tarlev, după ce a fost ales președinte al formațiunii, a spus că nu s-a gândit că va reveni în politică

„Vreau să vă mulțumesc că nu sunteți indiferenți la ce se întâmplă în țară și vă mulțumesc pentru alegerea mea în fruntea partidului «Viitorul Moldovei». (...). Nu m-am gândit că o să mai revin în politica din Republica Moldova, însă eu nu sunt indiferent de ce se întâmplă în țară. Vă îndemn să ne mobilizăm și să nu fim indiferenți. (...). Noi vom fi un partid nu împotriva cuiva, dar pentru ceva. Pentru neam, pentru țară, pentru un viitor mai bun la noi acasă” a spus Tarlev.

De asemenea, partidul și-a schimbat și simbolul, care va fi un porumbel – simbol al păcii.

Pe 19 aprilie 2001, în baza votului de încredere acordat de Parlament, Vasile Tarlev a fost ales în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. În urma alegerilor parlamentare din Republica Moldova, la 6 martie 2005 a fost ales deputat în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Ulterior, în 2005, în baza votului de încredere acordat de Parlament, a fost ales pentru a doua oară premier și a condus Guvernul până în 2008.

Amintim că, Partidul „Bugeacul Nostru” a fost înregistrat oficial la 25 noiembrie 2022, cu sediul la Comrat. Congresul de constituire a avut loc la 27 august 2022.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE