Deputații din R. Moldova își doesc mai multă transparență în ceea ce privește proprietatea resurselor media din țară. În acest sens, Comisia parlamentare  de cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a organizat ieri, 17 septembrie, audieri publice pe marginea proiectului de lege, care vizează modificarea și completarea Codului Audiovizualului al Republicii Moldova.
La audierile publice au participat membrii Comisiei parlamentare de profil şi Consiliului Coordonator al Audiovizualului, precum şi reprezentanţi ai diferitor organizații de media.Proiectul elaborat are scopul de a crea un mecanism eficient de asigurare a transparenței proprietății mass-media în țara noastră.
Președintele Comisiei, Chiril Lucinschi, a spus că transparența proprietății mass-media este un subiect foarte actual, care este promovat în mod activ de către structurile europene.
„Asemenea prevederi se regăsesc în Recomandările Consiliului Europei, în Convenția Europeană privind Televiziunea Transfrontalieră, precum și în Rezoluția Parlamentului European din 25 septembrie 2008 privind concentrarea și pluralismul mass-media în Uniunea Europeană. Este foarte important să racordăm legislația națională la normele europene. Mai mult ca atât, anume transparența proprietății mass-media este o condiție principală de garantare a pluralismului de opinie în societate”, a subliniat președintele Comisiei, Chiril Lucinschi.
Această inițiativă legislativă, a fost apreciată şi de vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, care a participat la ședința publică. Liliana Palihovici a menționat că reglementarea transparenței proprietății media în Republica Moldova este extrem de importantă.
După dezbateri s-a convenit ca propunerile expuse să fie prezentate în formă scrisă. Comisia parlamentară de profil urmează să organizeze încă o rundă de audieri publice, după adoptarea proiectului de lege în prima lectură.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE