Pachetul cu provizii era destinat unui condamnat al penitenciarului nominalizat, condamnat la 21 de ani privaţiune de libertate, şi conţinea mai multe produse alimentare, toate fiind verificate cu minuţiozitate de către colaboratorii instituţiei date.
 
Cazul dat a fost documentat, obiectele delicte fiind predate organului de poliţie Cricova, iar persoana civilă care a efectuat transmiterea urmînd a fi atrasă la răspundere contravenţională, riscând o amendă de la 30 la 40 de unităţi convenţionale.
 
În cazul în care persoana a mai săvîrşit astfel de acţiuni, va fi pornită urmărirea penală, riscînd o pedeapsă în formă de amendă în mărime de pînă la 300 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.
 
Conform legislaţiei în vigoare, deschiderea şi controlul conţinutului coletelor, pachetelor cu provizii şi banderolelor se efectuează de către colaboratorii penitenciari în prezenţa destinatarului sau expeditorului, după caz. .
 
În cazul depistării în colete a obiectelor, articolelor şi substanţelor, care pot fi folosite de condamnaţi în scopuri criminale, se efectuează un control în modul stabilit.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE