Totodată, Igor Dodon și-a exprimat speranța că în timpul apropiat va fi organizată o întrevedere bilaterală, pentru a discuta întregul spectru de probleme ce țin de relațiile de cooperare cu Ucraina în toate domeniile de interes reciproc, potrivit unui comunicat al Președinției. 

Menționăm că anterior, Aureliu Ciocoi, consilierul președintelui în domeniul politicii externe a comentat situația privind participarea lui Igor Dodon la ceremonia de inaugurare a Președintelui Ucrainei.
„În mod tradițional, Republica Moldova are stabilite relații de prietenie și de parteneriat cu Ucraina. După cum se știe, recent, între oreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut loc un dialog telefonic amical, constructiv și productiv. S-a ajuns la o înțelegere prealabilă privind organizarea unei întrevederi, iar în prezent se lucrează asupra elaborării agendei în acest sens.

În ce privește ceremonia de inaugurare a Președintelui Ucrainei, din câte cunosc, conform Decretului ex-președintelui Poroșenko, responsabil de organizarea acestei festivități, inclusiv de invitații, a fost desemnată conducerea precedentă a Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, în comun cu fosta administrație prezidențială a lui Poroșenko”.

Menționăm că R.Moldova a fost reprezentată la ceremonia de învestire a lui Volodimir Zelenski în funcția de președinte al Ucrainei de către ministrul Afacerilor Externe și integrării Europene, Tudor Ulianovschi. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE