De Ziua Naţională a României, Plaftorma Civică „Acțiunea 2012” planifică desfăşurarea la Chişinău a celui mai lung tricolor românesc, anunță Politik.md cu referire la un comunicat de presă emis de membrii platformei.
 
Inițiatorii anunță că acest tricolor va avea 1500 de metri, fiind întins în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. În acest an, însă, voluntarii şi simpatizanţii Platformei anunță că marşul unioniştilor de sărbătoarea Marii Uniri nu va avea loc.
 
„Ceea ce dorim din partea clasei politice am exprimat în Memorandumul prezentat pe 16 septembrie. Termenul limită pentru îndeplinirea cerinţelor noastre este data de 1 ianuarie 2013. Dacă politicienii nu vor da curs acestor doleanţe, de anul viitor vom reîncepe şi mai hotărât demersurile pentru realizarea acestora. Sperăm ca acest imens tricolor să ajungă în sufletul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, a menționat Pavel Munteanu, reprezentantul Platformei Civice `Acţiunea 2012`.
 
În cotext, organizatorii amintesc, că în pofida opoziţiei forţelor rusofone, mii de unionişti au mărşăluit la 16 septembrie pe străzile Chişinăului. Revendicările acestora au fost enunţate în cadrul Memorandumului pentru asigurarea direcţiei europene a Republicii Moldova: revizuirea Constituţiei, respectarea dreptului minorităţilor la conservarea limbii şi culturii conform normelor europene, soluţionarea conflictului transnistrean şi scoaterea Partidului Comuniştilor în afara legii. La Alba Iulia, oraşul în care a fost consfinţită Marea Unire de la 1918, mii de simpatizanţi ai Acţiunii 2012 vor aduce în actualitate tematica unirii celor două state româneşti prin evenimente inedite, realizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.
 
Acțiunile date se înscriu în contextulîmplinirii a 94 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a României.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE