La a 9-a sa finală de ATP 1000, Daniil Medvedev își trece în palmares primul său Masters pe zgură, după 7-5, 7-5 în finala cu Holger Rune. Rusul va fi de luni numărul doi mondial și se anunță unul dintre protagoniștii de la Roland Garros care va începe pe 28 mai

Medvedev și-a trecut în cont primul său turneu ATP 1000 pe zgură din carieră, un succes care nu era anunțat de nimic la începutul sezonului pe suprafața roșie. Daniil, care va urca pe locul 2 în clasament după acest succes, s-a declarat extrem de fericit că a reușit să rupă "blestemul" creat de zgură.

„Întotdeauna am vrut să cred în mine și să câștig cele mai importante turnee din lume. Dar, în același timp, nu credeam că e posibil să câștig un turneu ATP 1000 pe zgură, pentru că uram această suprafață, uram să joc pe ea. Simțeam că nimic nu merge. Înainte de turneele de la Monte Carlo și Madrid, însă, m-am simțit bine. Bun, hai să profit cât pot. Apoi, am venit aici, la Roma, și i-am zis antrenorului meu: Nu știu ce se întâmplă, dar mă simt incredibil. Dar, când trebuie să întâlnești cei mai buni jucători din lume pe zgură, e greu să ajungi la final. Sunt foarte fericit că am reușit să îmi demonstrez mie și tuturor că sunt capabil să câștig un turneu important și pe zgură", a spus Medvedev

Rusul nu câștigase vreun meci în precedentele 3 participări la Roma. Anul acesta a fost într-o perioadă de grație, pe lângă victoria contra lui Rune eliminându-i, pe parcurs, pe doi jucători cu un background important la Foro Italico (Zverev - campion în 2017 și Tsitsipas - finalistul de anul trecut).

Medvedev este al 3-lea jucător din istorie care câștigă turneele de la Miami și Roma în același an, după Djokovic (2011, 2014 și 2015) și Andre Agassi (2002).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE