Consiliul Superior al Procurorilor se convoacă, sâmbătă, 28 ianuarie, în ședință extraordinară pentru a examina amânarea concursului pentru șefia PCCOCS.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse cererea prealabilă înaintată de Eduard Bulat privind suspendarea și anularea concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cererea prealabilă înaintată de către Eugeniu Rurac privind anularea Hotărârii CSP de constituire a Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS și sesizarea membrului Comisiei Speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al PCCOCS, Iulian Groza.

Amintim că Iulian Groza a depus joi o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor, prin care cere anularea etapei de preselecție, precum și a concursului inițiat de CSP. Potrivit evaluatorului, acest concurs este lovit de vicii, iar integritatea și credibilitatea procesului de selecție și a rezultatelor concursului sunt afectate grav.

Într-un demers pe care l-a plasat și pe contul său de Facebook, Iulian Groza reclamă că după ședința de luni s-ar fi încercat intimidarea sa și ar fi fost exercitate presiuni asupra sa pentru a influența procesul de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE