Până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova, avem înregistrate 36 de cazuri de infecţie cu virusul covid-19, 96 de cazuri suspecte, care aşteaptă rezultatele de laborator, un caz tratat şi un deces. Informaţia actualizată a fost confirmată în prezent de către ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Distribuţia pe vârstă a persoanelor infectate este:

0-9 ani – 1 caz;

10-19 ani – 2 cazuri;

20-29 de ani – 4 cazuri;

30-39 ani -7 cazuri:

40-49 ani – 5 cazuri;

50-59 ani – 8 cazuri;

60-69 ani – 9 cazuri.

Dintre cei infectaţi, 21 sunt cazuri de import din Italia, Franţa, Marea Britanie, Cehia şi Elveţia, iar 12 cazuri de transmitere locală.

„La Spitalul Republican de boli infecţioase „Toma Ciorbă” avem spitalizate 31 de persoane cu diagnosticul covid-19, 3 dintre aceştia sunt în stare grabă, 2 cazuri sunt în stare satisfăcătoare şi 2 cazuri evoluţie stare medie. La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, la moment, avem internate două persoane, doi copilaşi, şi avem o evoluţie stare medie. Totodată, la Spitalul Clinic Republican, rămâne a fi internată o persoană a cărei stare de sănătate este satisfăcătoare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Munci şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE