Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Valeriu Cosarciuc s-a deplasat joi, 26 noiembrie, la Moscova pentru a identifica soluţii pentru livrarea produselor vinicole moldoveneşti pe piața rusă.
Ministrul a comunicat miercuri, în cadrul şedinţei Guvenrului, că în după amiaza zilei de joi, 26 noiembrie va avea o întrevedere cu şeful Agenţiei ruse "Rospotrebnadzor" Ghennadi Onişcenko.
Totodată,a fost comunicat că un grup de lucru din cadrul Guvernului se află deja de miercuri la Moscova pentru a pregăti vizita lui Valeriu Cosarciuc.
În cadrul întrevederii cu agenţii economici din ramura viti-vinicolă, desfăşurată miercuri, premierul Vladimir Filat a menţionat că Guvernul va găsi soluţii pentru deblocarea situaţiei. „Deja am întreprins mai multe acţiuni pentru depăşirea problemelor din domeniu şi mai urmează încă multe altele", a menţionat premierul.
Vladimir Filat a spus că recent Guvernul a anulat aplicarea mărcii comerciale de stat la exportul de produse vinicole şi a precizat că Parlamentul urmează să opereze modificări la legislaţie în acest sens.
Datoriile companiilor vinicole acumulate până la 1 octombrie 2009 faţă de băncile comerciale constituie 1,3 mlrd. lei, iar în stocuri se află peste 22 mil. decalitri de produse vinicole.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE