Preşedintele Curţii Supreme a Ucrainei, Vsevolod Kniaziev, a fost reţinut pentru că ar fi primit o mită de aproximativ 3 milioane de dolari, scrie Ukrainska Pravda

Biroul Naţional Anticorupţie şi Parchetul Specializat Anticorupţie au confirmat că au demascat o „schemă de corupţie pe scară largă la Curtea Supremă” derulată de conducerea instanţei şi de judecători.

Autorităţile anticorupţie nu au precizat numele suspecţilor şi suma primită ca mită. Ambele instituţii au transmis că vor fi furnizate detalii pe măsură ce ancheta va avansa. Anunţul făcut de Biroul Naţional Anticorupţie este însoţit de o fotografie cu o canapea pe care se află mai multe teancuri de bani.

Judecătorul Vsevolod Kniazev prezidează Curtea Supremă de la 1 decembrie 2021.

De rând cu Kniaziev, încă 18 judecători ai Forțelor Armate ucrainene sunt percheziționați, iar Kniazev a primit bani de la oameni care au acționat în interesul oligarhului Konstantin Zhevago .

Curtea Supremă a raportat că, în legătură cu evenimentele care au loc în jurul lui Kniaziev, pe 16 mai va avea loc o ședință extraordinară a Plenului Curții Supreme.

Vsevolod Kniaziev este șeful Curții Supreme de la 1 decembrie 2021. Pe 25 mai, va împlini 44 de ani.

În februarie, șeful Curții Supreme, Vsevolod Kniaziev, a criticat declarațiile șefului adjunct al Oficiului Președintelui Andrei Smirnov cu privire la candidații la funcțiile de membri ai Înaltului Consiliu al Justiției și că acele candidaturi ar dăuna reformei judiciare. Smirnov a răspuns că criticile la adresa candidaților au venit nu numai de la el, ci și de la organizațiile anticorupție.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE