Procurorul general, Corneliu Gurin, a spus franc faptul că refuză să demisioneze așa cum îi cer protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale, anunță Politik.md. Deși procurorul îi susţine pe protestatari, el a spus că nu le va satisface revendicările lor.
 
„Este un exerciţiu democratic şi nimeni nu poate să le interzică oamenilor să protesteze, atât cât protestul este paşnic. Am avut o întrevedere cu reprezentanţi ai protestatarilor, iar principala lor revendicare a fost ca să demisionez. Nu voi demisiona atât cât nu sunt motive pentru a face asta”, a declarat Gurin, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul „Moldova 1”.
 
De asemenea, el afirmă că în prezent țara noastră duce lipsă de procurori și asta pentru că ei investighează dosare, punând în pericol viața și securitatea lor, dar și a familiilor lor.
 
Referitor la jaful bancar, procurorul șef susține că procurorii au depus un volum foarte mare de muncă și că mai multe dosare vor fi transmise instanțelor de judecată.  „Au fost intentate mai multe dosare pentru credite neperformante şi pentru neglijenţă în serviciu. Pe averea suspecţilor a fost pus sechestru. Dacă judecata îi va condamna şi le va confisca averile, o parte din bani vor putea fi restituiţi”, a mai zis Gurin.
 
Pentru asta, susține procurorul general, a fost solicitată venirea unui procuror din exterior, care să ofere expertiză și să-și împărtășească experiența cu privire la investigarea dosarelor anticorupție. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE