Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a lansat luni, 1 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Copilului, acţiunea de caritate „Viitorul e lîngă tine! Implică-te!”. “Aceasta are ca scop ajutorarea copiilor aflaţi în dificultate şi presupune o activitate de lungă durată”, a declarat Liliana Palicovici, preşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM, în cadrul unei conferinţe de presă.
Potrivit acesteia, aproximativ 30 de familii vulnerabile din 6 localităţi din suburbiile Chişinăului vor primi astăzi, 1 iunie de la deputaţii PLDM jucării şi rechizite şcolare, colectate de Organizaţia de Tineret a PLDM. Pe parcursul lunilor de vară la sediile teritoriale ale PLDM vor fi acumulate ajutoare necesare copiilor nevoiaşi în procesul de şcolarizare.
Totodată, în cadrul Zilei Mondiale a Copilului, organizaţiile de femei şi de tineret ale PLDM desfăşoară un şir de manifestaţii. În Scuarul Catedralei din capitală vor fi organizate astăzi spectacole, jocuri de animaţie cu participarea copiilor, concursuri de desen pe asfalt, poezie şi logică, iar cei mai buni vor fi premiaţi. În perioada 1-5 iunie, în 15 localităţi rurale din raioanele Teleneşti, Orhei, Rezina, Hînceşti şi Nisporeni va fi prezentat spectacolul pentru copii „Marionetele vesele”.
De asemenea, în cadrul conferinţei de presă, Organizaţia de Femei şi Tineret a PLDM şi-a arătat îngrijorarea faţă de drepturile copiilor. „Drepturile copiilor sunt limitate de efectele migraţiei, iar copiii cresc fără afecţiunea şi grija părinţilor”, a declarat Liliana Palicovici, preşedintele OFT PLDM. Familia nu mai constituie un reper social puternic, iar un număr extrem de mare de copii au fost lipsiţi de afecţiunea părinţilor şi educaţie în cadrul familiei. Aproximativ 30% din copiii moldoveni cresc fără părinţi, a mai spus Palicovici.
PLDM susţine că acestea sunt urmările guvernării comuniste care a provocat plecarea părinţilor peste hotare. „Copiii sunt împărţiţi în două: în copii şi pioneri”, a declarat Neghina Azizov, membră a Organizaţiei Tineretului Partidului Liberal Democrat (OT PLDM). În acest context, dânsa a solicitat autorităţilor să ia copilul ca atare, să aibă grijă de el „şi să nu-l transforme în pionier”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE