Încă un copac a căzut în centrul Capitalei. Incidentul s-a produs pe strada Vasile Alecsandri.

Arborele a căzut peste câteva mașini. Cel puțin asta se vede din imaginile postate pe rețelele de socializare.

Amintim că, acum cinci zile, mai exact sâmbătă, o fetiță de un an și două luni a murit după ce a fost strivită de o creangă uriașă care a căzut peste căruciorul în care se afla. Marți, Ion Ceban a anunţat că Primăria va depune un demers către Guvern privind inițierea unei anchete de serviciu împotriva conducerii Agenției de Mediu. Ceban susţine că procesul de autorizare a lucrărilor de defrişare şi curăţare a copacilor este blocat şi tergiversat de instituţie, ceea ce duce la consecinţe grave.

Agenția a precizat însă că a eliberat "Asociaţiei de Gospodărire a Spațiilor Verzi" autorizația pentru defrișarea și curățarea arborilor din Parcul "Alunelul" încă în luna ianuarie. La solicitarea primarului, şeful Asociaţiei a fost demis din funcţie.

În ziua tragediei, polițiștii au inițiat o anchetă penală pe faptul neexecutării sau executării necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu de către persoane publice. Infracțiunea se pedepsește cu închisoare de până la șase ani și interdicția de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani. Şi Procuratura Chișinău a deschis un dosar penal.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE