Potrivit lui Volniţchi, pe tot parcursul săptămânii viitoare, prim-ministrul va chema la consultări societatea civilă, prin intermediul Consiliului National pentru participare, formatorii de opinie, ambasadorii acreditaţi în R.Moldova, reprezentanţii cultelor, sindicatelor, reprezentanţii patronatelor, Asociaţiei investitorilor străini, partidelor care formează Alianţa de Guvernare, precum şi reprezentanţii opoziţiei parlamentare.
De asemenea, Filat a decis să invite la consultări şi reprezentanţii partidelor extraparlamentare. Întâlnirile se vor desfăşura separat. Printre temele abordate în cadrul consultărilor vor figura modul în care decurge procesul de reformă, evoluţia procesului de integrare europeană, lupta cu corupţia, situaţia social-politică din ţară, etc.
De menţionat că, premierul a decis să organizeze aceste coonsultări în calitate de şef al guvernului, nu de lider politic.
Volniţchi a mai anunţat că, pe tot parcursul săptămânii viitoare, premierul nu va da nici o declaraţie publică referitor la consultări, iar vineri, 8 iulie, va prezenta societăţii concluziile consultărilor, dar şi poziţia sa oficială despre viitorul guvernului pe care îl conduce. De asemenea, pe parcursul consultărilor, premierul nu va răspunde la atacurile politice lansate în adresa lui, iar vineri în adresarea sa către cetăţeni va face precizările de rigoare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE