UE a donat Consiliului Audiovizualului din R. Moldova echipamente electronice în sumă de 125 de mii de euro pentru a îmbunătăți capacitățile de a monitoriza media audiovizuală

Donația făcută în prezența Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, constă în 45 de calculatoare, 46 de dispozitive de surse neîntreruptibile de energie (UPS-uri), 16 laptopuri, 8 monitoare, două servere, precum și 55 de licențe pentru diferite tipuri de soft.

Ambasadorul Mažeiks a declarat că Uniunea Europeană urmărește, prin contribuția sa, să modernizeze dotarea tehnică a CA-ului și să sporească capacitățile personalului responsabil de controlul conținuturilor media audiovizuale.

„Susținem presa independentă, acordându-le finanțare suplimentară care îi ajută să treacă peste această perioadă dificilă atunci când le-au scăzut veniturile, fapt care a fost cauzat de războiul din Ucraina. De asemenea, sprijinim educația media a cetățenilor din Rep. Moldova prin intermediul ONG-urilor”, a spus Janis Majeiks.

Președintele Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a spus că donația din partea Uniunii Europene va spori randamentul autorității de reglementare, pentru care este prioritar să asigure informarea corectă a cetățenilor, dar și să stabilească reguli echitabile pe piață, în special prin respectarea prevederilor ce țin de programele audiovizuale locale

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE