Asfel, în rezultatul unei informaţii operative, oamenii legii au descins percheziții în cinci apartamente conspirative din sectorul Botanica al capitalei. În două din ele, forţele de ordine au depistat un adevărat studiou, utilat cu tehnică specială, prin intermediul căreia 5 tinere, cu vârsta cuprinsă între 19-25 de ani, originare din diverse raioane ale ţării, întreţineau conversaţii video cu caracter erotic.
Cercetările poliţieneşti au stabilit că apartamentele aparţin cu drept de proprietate unor întreprinderi din municipiul Chişinău, specializate în servicii de telecomunicaţii. Tinerele erau angajate benevol, prin intermediul anunţurilor din mass-media iar salariul acestora varia între 500-3000 de lei, în dependenţă de timpul aflat on-line.
În rezultatul percheziţiilor efectuate, din apartamente au fost ridicate 9 calculatoare care au fost trimise pentru efectuarea expertizei, în scopul stabilirii complicităţii tinerelor, iar cazul este cercetat în vederea identificării organizatorilor şi atragerii acestora la răspundere conform legislaţiei în vigoare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE