Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) anunță un concurs pentru tinerii moldoveni, care dețin diploma de studii în străinătate și care doresc să fie angajați în instituţiile private sau publice din Moldova, anunță portalul informațional Știrilocale.md .
Potrivit sursei, OIM va oferi asistenţă logistică în identificarea locurilor vacante de muncă şi va acorda beneficiarilor suport financiar, pentru acoperirea cheltuielilor de transport, precum şi alocaţii lunare de 200 euro pe o perioadă de 6 luni.
Granturile se vor acorda conform principiului „primul venit, primul servit”, în baza setului de acte solicitat de către OIM (copiile contractului de muncă şi a fişei de post, semnate cu angajatorul din RM, diplomei sau a certificatului confirmator al studiilor peste hotarele ţării, buletinului de identitate). Tinerii care vor fi angajaţi cu un salariu mai mare decât 500 euro, nu pot deveni beneficiari ai acestui Program.
Obiectivul proiectului este de a aborda fenomenul exodului de creiere prin promovarea transferului de idei noi şi de abilităţi în procesul migraţiei tinerilor şi mobilităţii educaţionale. Candidaţii urmează să completeze explicit formularul de aplicare şi să-l expedieze, împreună cu CV recent la adresa electronică  violarucemartan@yahoo.com până la data de 29 februarie 2012.
Pentru întrebări referitor la procesul de aplicare sau pentru informaţii adiţionale, vă rugăm să contactaţi următoarele persoane:
Dr. Viorica Olaru-Cemîrtan
Consultant local
Tel.              (+373) 69643819      
e-mail :  
violarucemartan@yahoo.com
 
Ludmila Vasilov
Asistent migraţie şi dezvoltare a OIM
Tel:             (+373 22) 232940       (ext.140)
Fax: (+373 22) 232862
E-mail:  
lvasilov@iom.int

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE