Şedinţa plenară a Parlamentului nu a trecut nici astăzi, 7 aprilie fără discursuri aprinse şi acuzaţii reciproce între cei din Alianţă şi opoziţie. Astfel, deputatul PCRM, Alexandru Petcov a fost obligat să părăsească sala de şedinţe, din motiv că ar fi insultat vice-ministra şi întreg ministerul Educaţiei.
Deputatul PLDM, Chiril Lucinschi i-a solicitat lui Petcov să îşi ceară scuze în mod public, pentru faptul că a numit întreg ministerul Educaţiei „idioţi”, însă comunistul a susţinut cele afirmate ieri şi a refuzat să-şi ceară scuze.
„Vreau să reconfirm ceea ce am spus ieri, dacă aceşti domni de la ministerul Educaţiei îşi permit să închidă şcolile din mediul rural, într-adevăr sunt idioţi”, a declarat Petcov.
Liderul PL, Mihai Ghimpu a venit în apărarea celor de la ministerul Educaţiei şi a cerut, ca Petcov să iasă din sala Parlamentului.
„Eu solicit să îl dăm afară din sală pentru ziua de azi. Ca să îşi aleagă cuvintele când vorbeşte cu o doamnă, că aici nu este  NIT, sau Omega aceea a lui”, a menţionat Ghimpu.
Deputatul comunist, Igor Dodon a venit să-şi apere colegul, solicitând să nu fie acceptată propunerea lui Ghimpu.
„Dacă îl dăm afară pe Petcov, atunci pe Ghimpu trebuie să-l dăm afară din ţară”, a specificat Dodon.
De menţionat, ca Parlamentul nu are un serviciu care să poată scoate un deputat din sală. În semn de protest deputaţii comunişti au ieşit în faţa tribunei centrale, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu fiind nevoit să anunţe o pauză  de 10 minute. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE