Municipalitatea planifică să instaleze peste o mie de urne de gunoi în parcuri și în stațiile de așteptare. Acestea vor avea o capacitate mai mare decât cele de până acum, informează Politik.md.
Afirmația a fost lansată de către șeful Direcţiei locativ-comunale şi amenajare, Petru Gontea în cadrul şedinţei operative a serviciilor Primăriei. Potrivit lui Gontea, până în prezent au fost instalate circa 40 de coşuri de gunoi noi, iar celelalte urmează a fi amplasate în decurs de o lună.
„În scuarul străzii Docuceaev au fost instalate 12 lăzi, apoi vor urma pe str. Academiei. Au început instalările și pe str. Independenței și bd. Decebal, unde sunt instalate în jur de 30 de coșuri de gunoi. Le-am pus jumătate în parcuri și scuaruri, iar altele - în stații.
Cele mai multe vor fi instalate pe bdul Ștefan cel Mare, deoarece aici avem cel mai mare fluz de cetățeni și cel mai mult gunoi”, a declarat Petru Gontea.
Funcționarul a mai adăugat că noile urne de gunoi au o capacitate de 49 de litri, față de 29 de litri cum e în prezent. El a menționat că pe lângă cele o mie de coşuri, vor fi instalate altele o sută, care vor avea trei secțiuni de colectare a gunoiului: pentru sticlă, pentru hârtie și pentru deșeurile menajere.
Totuși acest număr de urne de gunoi nu reprezintă cantitatea suficientă, pentru că necesarul ar fi de aproximativ cinci mii de coşuri.
Pentru noile urne de gunoi au fost alocați circa trei milioane de lei, o parte din bani fiind acordați de către Ministerul Mediului, iar o altă parte -  de Primăria capitalei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE