La început de an, Colaboratorii Biroului Vamal Ungheni au deconspirat două tentative de trecere ilicită a produselor de tutungerie peste hotarul moldo-român în scopuri de comercializare.
În zona de control vamal „Ungheni-Cristeşti", a intrat trenul „Chişinău-Bucureşti" pentru verificare. În vagonul cu nr. 3, unul din pasageri originar din jud. Iaşi, comuna Scânteia, a declarat că deţine doar lucruri personale.
Astfel, în timpul efectuării controlului fizic, în spaţiul destinat pentru bagaje la deschiderea unei uşi cu o cheie specială, au fost depistate 360 pachete de ţigări marca comercială „Plugarul", timbrate cu timbru de acciz al RM, care nu au fost declarate şi prezentate controlului vamal. În timpul audierii, cetăţeanul român a recunoscut că pachetele de ţigări le-a tăinuit personal, cu scopul de a  le  comercializa cu circa trei sute euro.
La alt post vamal - Sculeni, din cadrul Biroului Vamal Ungheni, pentru efectuarea controlului, s-a prezentat un mijloc de transport „Opel Omega", înmatriculat în străinătate, dar condus de un tânăr de 25 ani, locuitor al or. Ungheni.
Acesta a declarat 2 pachete de ţigări cu filtru, afirmând că alte obiecte nedeclarate nu are. În urma controlulului autoturismului, în interiorul salonului (în torpedo în locul airbag-ului) au fost depistate 162 pachete de ţigări „Plai" şi „Plugarul". Pentru camuflarea acestora, tînărul a modificat construcţia prin aplicarea unei placi din metal. Bărbatul a mărturisit  că produsele de tutungerie au fost procurate şi tăinuite pentru transportare peste frontiera vamală cu scopul de a le comercializa în România.
Ţîgările au fost confiscate, iar tinerii au fost amendaţi conform legislaţiei în vigoare.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE