Sunt conducător auto nu de un an sau doi. În ultimii 3 ani nu am avut cel puţin o avertizare sau amendă de la poliţia auto. De fiecare dată când sunt la volan, cu stricteţe respect regulile de circulaţie, fiindcă ştiu că anume de mine depinde viaţa mea, a celor ce sunt cu mine în automobil, a pietonilor sau a altor şoferi din trafic. Evident că nu am avut divergenţe cu inspectorii poliţiei rutiere. Dar ieri seara m-am confundat cu o situaţie în care recunosc am încălcat regulile de circulaţie dar în acelaşi timp sunt sufocat de comportamentul inspectorilor echipajului MAI 1166. Cunosc familia numai a unui inspector Balaur Iurie V., codul agentului este 5109. Al doilea inspector nu s-a prezentat dar foarte repede am găsit şi imagini video cu acest inspector “de onoare” a poliţiei rutiere. În video ataşat anume acest inspector la minutul 1 şi 19 secunde agresează un cetăţean. Dar acesta e alt caz, care cu regret a rămas fără atenţia conducătorilor Ministerului de Interne şi a Direcţiei Poliţiei Rutiere. Sau mai bine zis este altă explicaţie din ce cauză acest inspector mai activează în rîndurile ministerului. Cineva din conducere îl “are la suflet” sau cum se mai zice la noi “îl CRÎŞUIEŞTE”

Sper că după vizionarea acestor cadre responsabilii de Procuratura Generală sau de la Ministerul de Interne să se autosesizeze şi să ia măsurile adecvate pentru acest om al legii.
Astăzi acest inspector cu colegul său Balaur Iurie, au comis iarăşi o infracţiune sau mai bine zis au dat dovadă de interes vădit financiar în cazul în care pe un şofer îl amendează, iar altuia după 10 minute de discuţii îi permite să plece fără a întocmi un proces verbal pe acelaşi caz. Culmea este că, acest Balaur Iurie îmi aplică sanxţiuni mai mari de cît prevede regulamentul. În afară de depăşirea de viteză îmi mai aplică încă o sancţiune pentru lipsa vestei luminiscente. Aceasta ma făcut să iau atitudine faţă de ei. Să atenţionez societatea civilă şi organele ce conform Constituţiei ar trebui să ne apere de aşa indivizi corupţi.
Nu neg faptul, am încălcat, pentru ce şi voi achita amenda respectivă. Dar sunt convins că aceşti doi inspectori nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, nu au sancţionat şi al doilea şofer care a încălcat aceiaşi lege. Lă întrebarea mea din ce cauză nu a întocmit proces verbal şi celui cu BMV X5, el îmi declară: – Tu ştii cine este el? El este din paza Preşedintelui şi de aceia eu nu l-am amendat.
Eu aş dori să-l întreb pe d-ul general Roibu: – D-le Ministru, oare nu se poate face ordine în această structură a Ministerului Afacerilor Interne? Oare cît se poate de răbdat aşa colaboratori “cinstiţi” şi “oneşti” precum sunt aceşti doi “bravi” înspectori a poliţiei rutiere?

Astăzi voi depune un demers către Ministrul de Interne, d-ul Alexei Roibu şi către şeful poliţiei rutiere municipale cu explicaţii detaliate la cazul dat şi pentru a cere eliberarea din funcţie a acestor doi inspectori ai poliţiei rutiere. Sper că eliberarea lor va ordona ceilalţi inspectori rutieri.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE